Lutkovni studio LUTKARNICA

Puppet studio LUTKARNICA

Za aktualne lutkovne predstave za najmlajše poglej v Lutkarničin podpredal, za alternativne in predstave za starejše otroke pa v predal MATITA!

Lutkovna predstava z lutkovno delavnico pride k vam v vrtec, šolo ali kulturni dom.

Lutkovni studio LUTKARNICA  s svojimi pedagoškimi programi – igrivimi lutkovnimi predstavami, ki jim vedno pridruži tudi lutkovno delavnico, vzpodbuja in vzgaja tako otroke kot tudi njihove vzgojitelje, učitelje in starše k samozavestni domiselnosti in ter odkrivanju lastne umetniške ustvarjalnosti, ki tli prav v vsakem izmed nas. Lutkarnica nadaljuje z raziskovanjem možnosti lutkovnega gledališča in sodeluje predvsem z mlajšo generacijo avtorjev, ki jih vključuje v svoje produkcije za najmlajše gledalce, mladino in odrasle. Lutkarnica je producent  mednarodnega lutkovnega festivala PUF v Kopru , v sodelovanju z Akademijo lepih umetnosti DAMU pa vsako leto pripravlja mednarodno  lutkovno delavnico in produkcijo ulične lutkovne predstave. 

Lutkovne delavnice za vse priložnosti:

 

V kombinaciji z lutkovno predstavo v vrtcu ali šoli kot

KULTURNI DAN (za prvo triado v OŠ), 

LUTKOVNI SEMINAR za učitelje, vzojitelje ali lutkarje,

DRUŽINSKE LUTKOVNE DELAVNICE ob različnih praznikih.

 

V lutkovni delavnici  izdelamo preproste namizne  scenografije – lutkovne odrčke na določeno temo ter figurice- lutke v različnih tehnikah. Časovno in vsebinsko se prilagaja situaciji in lahko traja le pol ure ali pa do celega šolskega dne.  Principi oblikovanja so enostavni in preizkušeni, enostavne lutke pa presenetljivo gibljive. Osnovni modeli v različnih lutkovnih tehnikah se lahko z drobnimi dodatki in kombinacijami spreminjajo v vedno nove figure in osebe iz pravljic ali beril. Izdelki so uporabni pri pouku, vzgoji, lutkovnem krožku ali pa pri igri doma ali v šoli.

 

Za delo potrebujemo barvne flomastre ali suhe barvice, lepilo in škarje.

 

Igre s Kužkom in Muco

Lutkovna tehnika: ploske lutke

Zajčkov zvonček

Lutkovna tehnika: poenostavljene siciljanke

Čarobni gozdiček

Lutkovna tehnika: senčne lutke

Medved copatar

Lutkovna tehnika: Papirnate gubanke

Noetova barka

Lutkovna tehnika: kopitljački

 

English:

 

Puppet studio LUTKARNICA is producer of puppet shows for small children and organiser of the International street puppet festival PUF Koper. Lutkarnica collaborates internationally with puppet theatres and artists from all over Europe, performing on festivals in Slovenia and abroad. Lutkarnica's simple and easy to make puppets - masks, shadows, marionets, sock-puppets etc provide an essential link between learning and play which makes the puppets a wonderful teaching tool for home, classroom and wider community.

 

PUPPET WORKSHOPS

A great  part of LUTKARNICA activities is pedagogical work with children, puppeteers, teachers and families. It collaborates with art accademies like DAMU, Prague and other educational institutions in Slovenia and abroad.