top of page

I

16 festival Koper 5.7. - 26.8. 2018​ 

 ...................................................................................................................................5.7. Park Hlavaty   10.30  LG LALANIT: Šivilja in škarjice / Sarta e forbici,  lutke /burattini 3+

Gledališče Lalanit: Šivilja in škarjice / La sarta e le forbici, lutke / burattini, 3+
Na nekem gradu živi pridna šivilja Bogdanka in dela za nečimrno grofico. Bogdanki družbo dela le majhen ptiček, ki ji nekoč podari škarjice, kar same režejo in krojijo, če le uporabiš prave besede. Ko grofica zagleda čudežne škarjice, si jih nasilno prisvoji in Bogdanko spodi z gradu. Toda, … ali grofica pozna prave besede? Nagrada: nagrada otroške žirije 25 zlatih zvezdic.
Po pripovedki Dragotina Ketteja. Režija in dramatizacija: Katja Povše, Iuna Ornik;  Igra: Iuna Ornik, Likovna podoba, izdelava lutk: Maja Peterlin, Zoran Srdić, Žiga Lebar; Glasba: Andrej Žibert.

 

6.7. Ukmarjev trg  

19.30  KD KINETIKON – Brina Vogelnik: O deklici, ki je prehitro rastla / della bambina che è cresciuta troppo in fretta, lutke /  3+

Marionetna predstava o deklici je pripoved o odraščanju otroka. Deklica Biba prihaja skozi labirint ristanca v svet nerazumevanja odraslih. V tem svetu domujejo njeni čevlji, ki jih mama kupuje in kupuje. Mali Bibi rastejo noge tako hitro, da so ji novi čeveljci od večera do jutra premajhni. Tiščijo jo in jih ne more obuti. Mama se odloči in kupi Bibi prevelike čevlje. V njih Biba ne more ne teči ne skakati in to je katastrofa, ki jo rešujejo miška, ki zna čarati in žaba, ki ji je skakanje del življenja. Mimo pride zdravnica, ki ničesar ne razume, čevljarček pa nazadnje reši Bibino težavo. V predstavi se veliko poje. Mačka ima svoj mačji blues, svojo pesmico imajo tudi deklica Biba, zdravnica, čevljarček in čeveljci.

Po pripovedki Marije Vogelnik. igrata: Brina Vogelnik, Luka Ropret; glasba: Luka Ropret; lutke: Eka Vogelnik.

 

20.15 Eros Goni - Gambeinspalla teatro, Italija: Sanje / Il sogno, ulično gledališče / teatro di strada 3+

Edinstvena in čarobna poetična predstava. Eros Goni, pantomimik in ekscentrični sanjač,  vas zapelje v zmeden svet med sanjami in resničnostjo, romanco in humorjem. Glavni protagonisti predstave pa so orjaški milni mehurji, ki vsrkajo gledalce v klovnov svet.

 

7.7. Pristaniška pri slaščičarni Triglav   10.45 Eros Goni - Gambeinspalla teatro, Italija: Sanje - il sogno, teatro di strada 3+

Edinstvena in čarobna poetična predstava. Eros Goni, pantomimik in ekscentrični sanjač,  vas zapelje v zmeden svet med sanjami in resničnostjo, romanco in humorjem. Glavni protagonisti predstave pa so orjaški milni mehurji, ki vsrkajo gledalce v klovnov svet.

 

12.7. Park  Hlavaty   10.30 Maša Jazbec: Sprehod v knjige / cammina nei libri, branje ob lutkah / leggere con burattini 3+

Predstava francoskega festivala otroške in mladinske literature Partir en livre (Sprehod v knjige), ki ga Maša predstavlja po Sloveniji in Franciji. Njen namen je spodbujanje bralne kulture in spoznavanje s kvalitetnimi in nagrajenimi knjižnimi poslasticami francoske literature za otroke. Predstava poteka kot interaktivna igra, v kateri se spoprijateljijo slovenski in francoski jezik, v njej pa so elementi gledališča objektov, lutk in uličnega gledališča. Maša Jazbec je kulturna ustvarjalka, pedagoginja in performerka. Aktivno sodeluje s francoskim kulturnim centrom za ustvarjalno otroštvo (Centre de Créations pour l'Enfance). 

 

12.7. ANKARAN - PLAŽA VALDOLTRA  20.00 PELELE  - Paz Tatay (Fr- Es): Tauromaquia, lutke / burattini 5+

Lutkarico Paz Tatay, ustanoviteljico mednarodnega lutkovnega gledališča Pelele,  uvrščamo v vrh mojstrske interpretacije in izvedbe lutkovne tradicije v moderni formi. Njene predstave so energične, humorno absurdne in zabavne. Zelo vizualno gledališče brez besedila, a z veliko glasbe (Daniele Le Torre) in zvočnimi efekti. Paz Tatay na PUF festivalu gostuje tretjič, tokrat s klasično, vsemu svetu poznano predstavo Tauromaqua (premiera 1992) ob spremljavi žive glasbe. Predstava je prejela številne mednarodne nagrade.

13.7.  Kidričeva / via Kidrič - Lapidarij Pokrajinskega muzeja 

19.30 Matija Solce & Panda, lutke / burattini 3+ in

19.45 Paz Tatay (Fr), pred Pretorsko palačo: Tauromaquia 

Matija Solce, svetovni lutkarski popotnik, bo v Kidričevi ulici pred Boteginom (odcep Glagoljaška, na vrhu Kidričeve- smer Muzej) skupaj s svojeglavim in anarhističnim Pando Fergus Walkerjem pripravil filozofski nagovor o smislu lutkovne umetnosti. Za praktični dokaz magične moči lutk bo Panda občinstvo preusmeril k špansko-francoski lutkarici Paz Tatay in njenemu gledališču Pelele, ki sodi v sam vrh mojstrske interpretacije in izvedbe lutkovne tradicije v moderni formi. Paz Tatay se tokrat predstavlja s klasično predstavo z ročnimi lutkami Tauromaquia ob spremljavi žive glasbe. Predstava je prejela številne mednarodne nagrade. Za otroke od 5+ in vso publiko 

 

20.30 Matija Solce & Feketeseretlek: KAR (Ana Karenina),  kabare / cabare 14+

Po motivih Tolstojevega romana Ana Karenina; mednarodna koprodukcija MCLU, Matita in studio DAMUZA (Praga).

Predstava se v Slovenijo vrača potem, ko je dozorela in požela slavo na mednarodnih odrih. V predstavi se namesto s slovesom od pokojnika soočimo s pokojnikovo življenjsko zgodbo. Zvok trkanja kozarcev in posode se sestavi v melodije, čajne skodelice se kot gostje na ruskem dvoru udeležijo dvornega plesa in na koncu se gledalci znajdejo v vlogi likov iz zgodbe o Ani Karenini.

Kabare je vzniknil iz kreativnosti zasedbe Feketeseretlek.  So ista generacija študentov praške akademije uprizoritvenih umetnosti (DAMU). Že v prvem letniku so skupino zasnovali za hec, igrali po vseh šolskih feštah in to tako dobro, da so jim podelili nagrado Radoka za posebne dosežke v češkem gledališču. Člani zasedbe so sedaj člani profesionalnih gledališč in poleti si vzamejo skupen čas za festivale. Letos so uprizorili tudi novo predstavo RAT, prirejeno po Orwellovem romanu 1984. Za gostovanje na PUF festivalu so potrebne tehnične adaptacije, zato bo z nami prihodnje poletje.

Češka gledališka revija “Divadelny Noviny” in gledališka kritika sta predstavo nominirali kot eno od treh najboljših prestav leta 2016 na Češkem v kategoriji “Alternativno in lutkovno gledališče”. Nagradi: nagrada za najboljšo glasbo ter za eksperiment in nove forme v gledališču, festival Pierrot, Bolgarija.

Režija in glasba: Matija Solce; avtorji likovne podobe: Marianna Stránská, Jirí N. Jelínek, Matija Solce; igrajo: Anna Bubníková, Jirí N. Jelínek, Ivo Sedlácek, Pavol Smolárik, Matija Solce, Jan Meduna.

 

14.7. Pristaniška pri slaščičarni Triglav   10.45 KUD LJUD: Kapitan Dada, ulično gledališče / teatro di strada 3+

Kapitan Dada je brez ladje in posadke, nikjer ne najde svojega kompasa, kaj šele zemljevida do zaklada ... pobegnila mu je lažniva veverička, da o opici sploh ne govorimo ... JA, POTREBOVAL BO POMOČ OBČINSTVA! Do obzorja, čez rob in do dna!

Režija: Vida Cerkvenik Bren; kostumografija in scenografija: Katarina Zalar; igrata: Nika Gabrovšek, Grega Močivnik.

19.7. Park Hlavaty 10.30 Lutke Zapik: Pisana ptica / Uccello colorato, Kamishibai 3+

Lutke Zapik: Pisana ptica / Uccello colorato, kamišibaj / kamishibai 3+

Majhen lesen oder, ki se pred publiko odpre kot malo večja kuverta, in v katerega so vložene slike. Kamišibaj je gledališko pripovedovanje zgodb ob slikah. Jelena Sitar in Igor Cvetko, slovenska mojstra kamišibaja, bosta najmlajšim gledalcem povedala več zgodb, ki sta jih sama priredila za svoj odrček.

20.7. Ukmarjev trg  

19.30 Lutke Zapik: Rdeča kapica / Capucetto rosso, lutke /burattini, 3+

V Grimovi Rdeči kapici nastopata dva para iz lesa izrezljanih lutk, med katerimi je prav volk velika zvezda predstave. Bogato obarvana scena, ki se večkrat menja, je narejena iz starega lesenega kovčka. Predstava je polna nepričakovanih presenečenj, zasukov, humornih situacij ter veliko muzike v živo. Otroci v Rdeči kapici živo sodelujejo in ji pomagajo do srečnega konca.

20.15 Felice Pantone (It),  Češnjev gospod / Il signore delle ciliegie, lutke / burattini 3+

Predstava je kolaž otroških rim, zgodb in pesmic,  ki jo  boste poslušali in gledali z istim tekom, kot bi hiteli nabirat zrele češnje s spodnjih vej drevesa. Zgradila se je v več kot dvajsetih letih izkušenj na odrih in festivalskih trgih lutkarja, glasbenika in pripovedovalca Feliceja, vendar je vsakič drugačna in sveža

 

21.7. Semedelska promenada- Park Hlavaty:  

10.45 Felice Pantone (It): Prodajalna zgodb / la botega delle storie, lutke /burattini 3+

Felice je prebrskal svojo klet in podstreho in odkril mnogo zanimivih predmetov, ki jih je skrbno obdelal in predelal in jim spremenil namen. Stari dimnik babičinega štedilnika je postal kontrabas, ponve in kozice različna brenkala in tolkala, listno žago je naučil tudi prepevati, … Vsa ta stara železnina nastopa v njegovih zgodbah in vabi v igro tudi gledalce.

21.7. IZOLA - Park Coppo  

18.00 Felice Pantone (It): Prodajalna zgodb / la botega delle storie, lutke /burattini 3+

 

26.7. Park Hlavaty 

10.30 Špela Pahor: Seme za osle in druge zgodbe / semi per gli asini e altre storie, kamishibai 3+

Špela Pahor je etnologinja, bibliotekarka in pravljičarka, ki pravljice pripoveduje že dvajset let. Pravzaprav so ji bile položene v zibel. Odlična pripovedovalca sta bila oče Miroslav in pranona Ivana. Prisluhnila je tudi starim ljudem v vaseh Istre in zapisovala njihove pripovedi. S kamišibajem se je prvič srečala leta 2014. Tako jo je prevzel, da je že poleti 2015 uprizorila svoje prve štiri kamišibaje. S pripovedovanjem ob slikah na malem odru Špela razveseljuje otroke v knjižnicah, šolah in vrtcih. Lani se je udeležila pripovedovalskega festivala Festival interculturelduconte na Île de Vassiviere v

26. - 28. 7. PUF na Plavajočem gradu - grad Snežnik 

30.7. - 1. 8. Plavajoči grad na PUF festivalu v Kopru 

www.floatingcastle.si

30.7. Taverna - Carpaccio - Ukmar   

18.00 - 21.00 

Alex Jorgensen (Dk): Mr. Barti – lutke/burattini 2+, 

Alex Jorgensen (DNK): Gospod Barti / Signore Barti, lutke / burattini, 2+

Ne bomo ločili, ali je bolj človeški ustvarjalec predstave, danski umetnik Alex, ali Barti, lutka, s katero upravlja. Pogosto bosta resničnost in fikcija ustvarjali zabavo, ko bo sramežljiva lutka s samosvojo osebnostjo posvečala pozornost svojemu operaterju samo, ko bo sama tako želela. Če bomo imeli srečo, se bomo neznansko zabavali ob klavirskem koncertu, ki se bo začel kot koncert klasične glasbe sprevrgel pa v …. Najbolj, da si ta prevrat ogledate v živo..

Japanese monk (Japonska):

Astrid Mendez- Pillgrim theatre (AU- Chi): Peep show 4+, mala gledališča za enega gledalca

Atelje Libušin  (UK- Ru -Cz): projekcije / proiezioni

Frances Sanders (UK)  in Dimitri Berzon (Ru) sta multimedijska umenika, ki sta aktivna na več področjih, predvsem site-specific interaktivnih projekcij in živega slikanja na fasade trgov in drugih površin v interakciji z glasbo in drugimi dogodki na trgih. Projekcije se sproti interaktivno in improvizirano vključujejo v dogajanje. .

 

Teater Kvelb (CZ): Kašparek, premična ulična predstava

 KVELB  je profesionalna neodvisna lutkovno-gledališka skupina iz Čeških Budevic ki deluje pod vodstvom Pavla Lukasa . Njihove predstave so humorne, direktne, lahkotne in srčne s karakteristično vizualno in zvočno podobo. Ne omejujejo se le na en gledališki žanr in se ukvarjajo z lutkovnim, alternativnim in uličnim gledališčem za otroke in odrasle z elementi akrobatike, giba in plesa. Gradijo na temeljih tradicionalnega  uličnega komedijantsva ter črpajo navdih v lutkovni tradiciji in živem stiku s publiko

Japanese monk (Jp): Ulično gledališče

 

Odprti oder: Ulično gledališče

 

Koncerti glasbenih skupin, ki prihajajo iz Plavajočega gradu:

Tygroo  (CZ)

Kate Young Quintet

The roots (Čile)

The Breaks (Slo - Švedska)

 

31.7. Taverna - Carpaccio - Ukmar  

18.00 - 21.00

Kvelb (CZ): hodulje

Teater Piki (SK): Paskudarium, lutke / burattini 4+, 

Predstava Paskudarium je narejena po knjigi Dušana Taragela Pravljice o neposlušnih otrocih in njihovih skrbnih starših. Paskudarium je muzej z razstavo posebnih primerkov neposlušnih otrok. Ustanovil ga je pomembni strokovnjak otroške neposlušnosti, profesor Selfeater. Tudi sam je bil v preteklosti neposlušen pobalin in umazan otrok. Na "gledališkem vodstvu" po muzeju, otroci spoznavajo dela g. Profesorja. Videli bodo posebne naprave za preučevanje otroške neposlušnosti in posebne primere izjemne otroške neposlušnosti, kot so na primer Umazana Ana, Leni Tonček in Vive, ki si neprestano vrta po nosu. S pomočjo teh pravljic in uporabe elementov burke, komedije in lutkovne  predstave, želi predstava v otrocih zbuditi zasmehovanje napak in slabih navad drugih in seveda odpravo lastnih. Tudi pretirano skrbeči starši so tarča kritike, saj zaradi njihove skrbi nekateri otroci postanejo leni, površni, zlobne špeckahle, slabi prijatelji in sebičneži. Gledališče PIKI vodita slovaška lutkarja Katarina Aulitisova in Vladimir Piktor, na Slovaškem znana tudi kot Ela in Hop istoimenske TV serije. Njune predstave prejemajo najvišja nacionalna priznanja ter nagrade po številnih tujih festivalih. Poznamo ju tudi po režijah v Sloveniji, Lutkovno gledališče Ljubljana:Trnjulčica in LG Fru fru: 9 mesecev. 

Eva Sofritter (It):  tradicionalne lutke / burattini tradizionali 4+,  

Japanese Monk (Jp)

Odprti oder: ulipno gledališče

Koncerti glasbenih skupin, ki prihajajo iz Plavajočega gradu:

Hayelala (Izrael)

Feketeseretlek (CZ, Slo, Ru, Sk)

Claudia Schwab(At) in Hanna James (UK)

Ethno džem...

  1.8. CIRCOLO:   Lutkovno gledališče / teatro di burattini Bratislava: DEDUŠKO, režija / direzione  Matija Solce 6+

Navdihnjena po motivih knjige Leteči dedek (Lietajúci deduško) Čeha Štepána Zavrela.

Dedek Slavomir bi moral biti v domu za ostarele, a se je izmuznil in vtihotapil v svojo delavnico, med svoje prijatelje. V njegovih rokah se predmeti spreminjajo v mesta, pokrajine in ljudi. Predstava, ki jo je režiral Matija Solce, predstavi lutkovno gledališče, kot ga nismo vajeni. Igrivost, neverjeten tempo, dih jemajoči toni, enigmatične scene, ki ujamejo pogled, izjemna natančnost, spontanost in komičnost, ki jemlje navidh iz nesmisla in domišljije vsakdanjega življenja. Zgodbe starih staršev nosimo vse življenje, ohranjamo njihovo zapuščino in jih prenašamo v naslednjo generacijo. Predstava prispeva k medgeneracijski kontinuiteti in spodbujanju aktivnega življenja in bo prevzela odrasle in otroke.

Glasba, režija: Matija Solce; dramaturgija: Katarina Aulitisová, Peter Galdík; scenografija, kostumi in lutke: Ivana Macková; igrajo: Anna Čonková, Róbert Laurinec, Peter Pavlík, Ľubomír Piktor.

Koncert skupine Nothing concrete in solistov Etno HistEria

  2.8. Park Hlavaty   10.30  Alex Jorgenson (Dk): Mr. Barti, lutke / burattini 3+

Alex Jorgensen (DNK): Gospod Barti / Signore Barti, lutke / burattini, 2+

Ne bomo ločili, ali je bolj človeški ustvarjalec predstave, danski umetnik Alex, ali Barti, lutka, s katero upravlja. Pogosto bosta resničnost in fikcija ustvarjali zabavo, ko bo sramežljiva lutka s samosvojo osebnostjo posvečala pozornost svojemu operaterju samo, ko bo sama tako želela. Če bomo imeli srečo, se bomo neznansko zabavali ob klavirskem koncertu, ki se bo začel kot koncert klasične glasbe sprevrgel pa v …. Najbolj, da si ta prevrat ogledate v živo..

2.8. ANKARAN - PLAŽA VALDOLTRA  19.00   Teater Piki (SK): Paskudarium, lutke / burattini 3+

  3.8. Ukmarjev trg   MCLU Koper - Nika Solce: Nesem sončnico na rami, glasbena predstava z lutkami 3+

Temelj predstave je uglasbena otroška poezija Srečka Kosovela, prepletena z lutkovno animacijo in petjem v živo. Predstava razgrinja paleto občutij, pretanjenih opisov narave ter ljubezni do živali in človeka. Otroke vabi k čudenju in spoznavanju Kosovelove poezije.

Igra, režija, glasba: Nika Solce; izdelava lutk: Nika Solce in Mateja Šušteršič; scenografija: Nika Solce, Sara Brown, Neva Vrba.

  9.8. Park Hlavaty   10.30 Rozin teater: Kekec, lutke /burattini 4+

Gre za še nikoli uprizorjeno lutkovno predstavo Ovbe, Kekec, ujma gre!, ki je nastala v produkciji Rozin Teatra in je narejena po zgodbi Josipa Vandota Kekec na hudi poti. Ta je pravzaprav prva od zgodb o junaškem pastirju Kekcu in hkrati edina, ki še ni bila prelita na film. V tej zgodbi Kekec in njegova starejša polsestra Jerica zaideta in se znajdeta pri Škrlatici in Prisanku. Torej, še preden je ukanil samotarsko zeliščarico Pehto in divjega lovca Bedanca, se je Kekec skupaj z Jerico izgubil. Namesto do Tretje doline sta prišla do dveh bajeslovnih bitij, gorske vile Škrlatice in divjega moža Prisanka, pri katerem Kekcu grozi, da bo moral vse življenje pasti divje koze. Predstava vsebuje izvirne songe (Nino de Gleria) v nekoliko posodobljeni Kekčev maniri.

Besedilo, režija: Andrej Rozman Roza, Barbara Bulatović; lutke in scena: Barbara Bulatović; animirata in nastopata: Andrej Rozman Roza, Barbara Bulatović, glasba: Nino de Gleria, zlate roke: Paola Korošec, Barbara Stupica, Mitja Ritmanič.

10.8. Ukmarjev trg  19.30 Nataša in Ravil Sultanov (Ru-Slo): Cirkus Bufeto /Circo Bufeto, klovni / I Clown 3+

Ravil in Nataša Sultanov sta diplomanta moskovske akademije za cirkuške umetnosti, v Sloveniji pa ustvarjate že več kot dvajset let. V okviru  Zavoda Bufeto gojita klovnovsko – cirkuško gledališče, organizirata mednarodni festival sodobne klovnade Klovnbuf, ustvarjata lastne  avtorske  predstave ter vodita cirkuške delavnice in seminarje. Kot režiserja in avtorja sodelujeta z drugimi slovenskimi profesionalnimi gledališči: Lutkovnima gledališčema Ljubljana in Maribor, Mladinsko in Mestno gledališče Ljubljana, SNG Opera in balet Ljubljana, gledališča Koper in Ptuj.... Njune predstave sledijo najaktualnejšim smernicam in tendencam performativne umetnosti.

 

16.8. Park Hlavaty  10.30 Zvezdana Novakovič: Zgodba o harfi / storia di arpa, glasbena pravljica / Fiaba musicale 4+

Avtorski projekt po motivih 1., 40. in 41. speva Kalevale.

Kdo je bil tisti, ki je ustvaril to zveneče glasbilo? Finski ep Kalevala ima odgovor: v njem junak zgodbe na potovanju po širnem morju ujame velikansko ščuko. Po obilni pojedini mu ostane okostje te ogromne ribe, in iznajdljiv, kot je, med čekane, ki se bohotijo v ščukini čeljusti, napne strune in izdela čudežno glasbilo – kantele. Nihče drug, razen našega junaka, ne more iz glasbila izvabiti nežne melodije, šele med njegovimi prsti strune zazvenijo. Glasbena moč harfe, ki je sorodnica glasbila kantele, se v projektu Zgodba o harfi spoji z lutkovnim gledališčem, pripovedjo in pesmijo: različne gledališke zvrsti se prepletajo v zgodbo o iznajdljivem junaku, ki se ne prepusti zavisti, pohlepu in požrešnosti. Zanj in za nas je glasba tista, ki ji je vredno posvetiti svoj čas.

 

17.8. Ukmarjev trg  19.00 Gospodična / Signorina Bazilika: Zlati ključek / La chiave del'oro, lutke / burattini 3+

Gospodična Bazilika je pripovedovalka pravljic, ki ves čas potuje. Zlati ključek je zabavna predstava z lutkami, predmeti in zvoki ljudskih pravljic, zaklenjenih v kovčke: o ribi, o ugrabljeni kraljični, o mišku s smrdljivim repom in seveda pravljica o kravi Liski, najboljši prijateljici gdč. Bazilike.

18.8. Pristaniška - na začetku Semedelske promenade ob parku Hlavaty (park pri tržnici)

10.45 Teater Cizamo: Kozlovska sodba, Ulično gledališče / teatro di strada 3+

Revno popotno gledališče, ki se je zavoljo številnih umetniških in človeških tegob skrčilo zgolj na k spektaklom usmerjenega direktorja in na ne prav bistrega, nemega gledališkega slugo, uprizori to znano zgodbo ob pomoči gledalcev. Na koncu sodelujejo vsi gledalci! Klasična slovenska humoreska uprizorjena na komunikativen ulični način.

8. teden  16. PUF festivala Koper - ZAKLJUČEK

 

23.8. četrtek, Park Hlavaty   10.30 LG Nebo: Zakaj teče pes za zajcem, lutke /burattini 3+

Zakaj teče pes za zajcem je ena najkrajših slovenskih ljudskih pripovedk. V njej je na pravljičen način razložena narava odnosa med psom in zajcem, med dresiranim "človekovim najboljšim prijateljem" in divjo živaljo. Poleg psa in zajca, likov iz pripovedke, se je v predstavo vpletla tudi muca s svojim stilom življenja. Duhovito marionetno predstava dodatno popestri rekvizitna igra.

24.8. petek, Taverna - Pristaniška  19.00 : Claudio & Consuelo (It): Ulično gledališče /teatro di strada 3+

Claudio & Consuelo (Italija): Dežela igrač, ulično gledališče, 3+

Kovna združujeta cirkus in gledališče. Pripovedujeta z besedami, glasbo v živo in žonglerstvom predmetov, ki ne spoštujejo zakona gravitacije. Letijo jajca in sušilci za lase, sita in metle, žogice in obroči in drugi žonglerski pripomočki.

Avtorja, igralca: Consuelo Conterno in Claudio Giri, sodelavec pri režiji: Antonio Catalano.

25.8. sobota, Taverna- Pristaniška  19.00 Belle etage (A): Dream, Ulično gledališče / teatro di strada 3+

Belle Etage je skupina z Dunaja, ki se ukvarja z uličnim gledališčem, akrobatiko in performansom. Njihova značilnost so poetične in domiselne predstave, navidez preproste in spontane. Vključujejo akrobatiko, ples, igro in pantomimo. Sabine Maringer in Verena Horsky vpeljeta publiko v čarobni svet umetniške inspiracije. Sredi uličnega vrveža se naenkrat znajdemo v fantazijskem svetu sanj.

26.8. nedelja, Taverna - Pristaniška - Trg Carpaccio  Zaključek PUF festivala / Finale del PUF 

 

11.00  Taverna - okolica:  Bell etage (A): Dream, Ulično gledališče / teatro di strada 3+

Belle Etage je skupina z Dunaja, ki se ukvarja z uličnim gledališčem, akrobatiko in performansom. Njihova značilnost so poetične in domiselne predstave, navidez preproste in spontane. Vključujejo akrobatiko, ples, igro in pantomimo. Sabine Maringer in Verena Horsky vpeljeta publiko v čarobni svet umetniške inspiracije. Sredi uličnega vrveža se naenkrat znajdemo v fantazijskem svetu sanj.

17.00 – 20.00 Taverna - okolica: Quixot de 8, Katalonija /Catalunia: 35 iger/giochi 4+; 

35 igral iz recikliranih predmetov / giochi 4+ Katalonska ustvarjalna skupina je igrala, izdelana iz rabljenih, zavrženih materialov, spremenila v ulično igrišče. Na ploščadi so nameščena, da jih raziskujemo in se z njimi igramo. Gostovali so že v 30 državah in več kot 900 mestih, v Kopru pa gostujejo že od prvega PUFa leta 2003

18.00 Taverna - okolica: Claudio & Consuelo: Potujoča kuhinja / Cucina Errante 3+; ulično gledališče / teatro di strada 3

 Potujoča kuhinja / Cucina Errante, premično ulično gledališče / teatro di strada, 4+ Ekstravagantna kuharja, ki s prtljago in nenavadnim prevoznim sredstvom, hibridom med dobro založeno kuhinjo in ladjo na kolesih, potujeta z glasbo, pripovedovanjem, žonglerstvom in klovnovstvom skozi različne pokrajine, med različnimi ljudstvi in raznolikimi jedmi. Za seboj puščajo sled refleksij, vonjav in poetične komike. Kuharski par ve, da za popotovanje ni potrebna izbrana hrana, temveč domišljija, ki pa jo je potrebno hraniti. Zato kuharja poiščeta kraje, kjer si ljudje še vzamejo čas, in jim postrežeta svojevrstne aperitive, kanapeje…

19.00 Taverna - okolica: Andrej Tomše- Get the hat; cirkuška predstava, vsa publika

Get the hat - Ujemi klobuk: Ulična predstava, ki izgleda malo retro. Čaplinski lik s klobukom in palico svoje občinstvo očara s spretnostnimi triki, žongliranjem, nežno magijo in hojo po vrvi ter jih začara z magično kristalno kroglo.

19.30 Taverna: Mr. Theo e Dr. Phil (Italija): Vesela potepuha - kabaret, gledališče 6+

Novodobna klovna mojstrsko uprizorita čudenje, lakoto in domišljijo v času velike gospodarske krize - gre ze za nedolžnost klovna, ki začuden in lačen občuduje veliko krizo. Predstava za krizo, o krizi in v času krize, tiste, v času Charlieja Chaplina in njegovega Potepuha, Stana in Olia v Ameriki konec 20. Let minulega stoletja ali v današnji Evropi. Predstava je poklon filmskim velikanom, ki so v minulem stoletju komiko povzdignili na raven izjemnosti.
Igrata odlična italijanska komika Gianluigi Meggiorin, Marco Artusi, režija in dramaturgija: Maril Van den Broek.

20.30 Taverna: Nika Solce: TIHA MISEL, Koncert

Na ustvarjalni mavrici primorske glasbenice, pevke in lutkarice Nike Solce se velikokrat razpenjajo tudi uglasbitve poezije. Glasbeno obleko je ukrojila že Prešernovim in Lainščkovim verzom, čisto posebno vez pa je stkala s pesniškim svetom Srečka Kosovela. Pred malo manj kot dvema letoma je uglasbila njegove otroške pesmi in jih izdala na plošči Nesem sončnico na rami, zdaj pa med poslušalce pošilja album Tiha misel, ki prinaša uglasbitve 14 Kosovelovih pesmi za odrasle.

Tokratna zasedba: Nika Solce: vokal, kitara; Igor Bezget: kitara, sarod, oud; Dino Murtezani: kaval, flavta; Klemen Krajc: kontrabas.

bottom of page