top of page

PUF 2022

20. Alpe Adria PUF FESTIVAL Koper, Trst, Grad Snežnik

gsm 041778061

 

Od vrha navzdol program tekočega vikenda in preostali program.

VES pretekli program se hrani na koncu te strani

 

ZAKLJUČNE PREDSTAVE PUF FESTIVALA !

 ​

Četrtek, 25.8., PARK HLAVATY, 10.30

LG Zapik i CTA Gorica (It): Račka Olivija; Lutke 2+

www.lutke-zapik.si/2018/04/04/novo-v-zapiku-racka-olivija-gre-v-svet/

Petek , 26.8., TAVERNA - Trg Carpaccio  19.00 ZAKLJUČEK FESTIVALA

LG Zapik: Zverinice iz Rezije, lutkovna predstava 2+

www.lutke-zapik.si/zverinice/

 

Teater Cizamo: BABIBRUM: ULIČNA POHODNA PREDSTAVA - za vso publiko

teatercizamo.wixsite.com/cizamo/bejbibrrrum

 

HOOPS! OGNJENI OBROČI z  Anjo, za vso publiko

www.facebook.com/Hoopsdance/

*******************************************************************************

 

PRETEKLI PROGRAM  2022

11.6.2022 ob 11h, Koper, KRIŽNI HODNIK SAMOSTANA Sv. Ane:​

Regionalni festival kamišibai gledališča,

PUF v sodelovanju s Pedagoško fakulteto (PEF) Univerze na Primorskem

in Društvom Kamišibai

TRST:

25.6.2022, 21.30, TACT festival, Piazza tra i rivi, www.tactfesitval.org

Teatro Matita - MCLU Koper: MESARICA 

Intermedijski kabare po motivih Levstikove pripovedke Martin Krpan

Mesarica razmesari in na novo postavi Martina Krpana, njegovo kobilo in cel dunajski dvor, pri tem pa se peterica animatorjev, igralcev in glasbenikov namesto v nekdanjo cesarsko prestolnico zapelje v osrčje notranjske gostilne. Kolektiv Teatra Matita, ki ga sestavljajo priznani alternativni lutkovni ustvarjalci, v svojem delu združuje predmetno gledališče z dramsko igro in glasbo. Vsestranski performerji reinterpretirajo znano Levstikovo pripoved, njene motive pa postavijo v novi kontekst in jih sestavijo v dinamično kompozicijo. Notranjsko narečje gostilničarja se spontano prepleta s harmoniko, rockom, situacijsko komiko, specifičnimi predmeti, natančno izdelanimi lutkovnimi elementi ter z improviziranimi pasažami. Intermedijski lutkovni kabaret Mesarica je interaktivna, sproščena in hkrati kompleksna družbenokritična predstava, v kateri se edinstveno stapljajo prvine alternativne konceptualne umetnosti in podeželske veseloigre.

Režija Matija Solce, lutke Brane Solce in Sanja Fidler, scenografija Larisa Kaležič, igrajo Matija Solce, Filip Šebšajevič, Miha Arh, Miha Razdrih,  Tines Špik

26.6.2022, 21.30, TACT festival, Piazza tra i rivi, www.tactfestival.org

Teatro Matita - MCLU Koper: Happy bones - Vesele kosti. Igra Matija Solce 

KOPER:

Petek, 1.7.2022,  TITOV TRG ob 19.30. OTVORITEV PUF FESTIVALA:

 

Gledališče PIKI, Slovaška: RAZSTAVA POREDNEŽEV, za otroke 3+ 

Na vodstvu po razstavi bodo otroci spoznali zbirko posebnih primerkov porednežev, ki jih je zbral  g. Profesor, avtor te razstave. Videli bodo posebne naprave za preučevanje otroške porednosti in posebne primere izjemne otroške porednosti, kot so na primer Umazana Ana, Leni Tonček in Vive, ki si neprestano vrta po nosu. S pomočjo teh pravljic in uporabe elementov burke, komedije in lutkovne  predstave, želi predstava v otrocih zbuditi pozornost do slabih navad. Gledališče PIKI vodita slovaška lutkarja Katarina Aulitisova in Vladimir Piktor, na Slovaškem znana tudi kot Ela in Hop istoimenske TV serije. Njune predstave prejemajo najvišja nacionalna priznanja ter nagrade po številnih tujih festivalih. Poznamo ju tudi po režijah v Sloveniji, Lutkovno gledališče Ljubljana:Trnjulčica in LG Fru fru: 9 mesecev. 

Zavod Bufeto: MINI CIRKUS BUFETO,ob 20.15, za otroke in vso publiko od 3+

Klovn in klovnesa skozi skupne dogodivščine spletata zabaven odnos, v katerem se skupaj igrata, ustvarjata in podajata v nepozabne izkušnje. Pri tem tekmujeta, si nagajata, sodelujeta, si pomagata. Na koncu ugotovita, da je najpomembnejše prijateljstvo.

zavodbufeto.com/predstave/mini-cirkus-bufeto/

​​

RENATA LAPANJA in NIKA SOLCE: ZGODB ZDRAVILKE, ob 21.00, za odrasle

Atrij Pretorske palače

Zgodbe zdravilke je performativni sklop treh ljudskih pripovedi v glasbi in besedi. Renata Lapanja je projekt zasnovala vsebinsko in iz zakladnice pripovednega izročila izbrala tri pravljice iz različnih koncev sveta, medtem ko je Nika Solce pripovedim dodala glasbeno noto. V predstavi se Renatino pripovedovanje in Nikino muziciranje združuje v enotno umetniško pripoved, namenjeno predvsem odrasli publiki.

Sobota, 2.7.2022, Trg Carpaccio 19.30

- Alberto de Bastiani, Pierpaolo Di Giusto (It): Circo Tre Dita, lutke 3+

- Gledališče PIKI, Slovaška: RAZSTAVA POREDNEŽEV, za otroke 3+ 

Nedelja, 3.7.2022, UKMARJEV TRG 20.30 

Bratri v tricku (CZ): Odiseja na tekaških smučeh; ulična komedija, 4+

Dva tekača na smučeh sta izgubila zemljevid in vse, kar jima je ostalo, sta onadva in njun skupen cilj – preteči progo. Ob tem preživljata pravo tekaško odisejado, pravo potepuško dogodivščino z nejasno progo in še manj jasnim koncem. Pripravite smučarske palice, povoskajte si brke, spijte požirek čaja za vzpodbudo in – začnimo!

Predstava Odiseja na tekaških smučeh temelji na dolgoletnih izkušnjah bratov Trick z uličnim gledališčem. Njune močne strani so samoironija, žongliranje, manipulacija objektov, zmerne akrobacije in prijazen humor. Občinstvo v predstavo vključujeta tako psihično kot fizično in posledice znajo biti nepredvidljive.

Četrtek, 7. 7. PARK HLAVATY 10.30

LG 3: O dveh kozah; lutke 3+

Predstava govori o dveh kozah in njuni srčnosti in pameti, ki preseže človeško zaplankanost in zavistnost ter prijateljsko poveže dva kmeta soseda. Dinamična zgodba z odlično glasbeno podlago in pretanjeno animacijo in igro.

Lutkovno gledališče TRI | O DVEH KOZAH (kud-lg3.si)

 

Petek, 8.7.2022,  UKMARJEV TRG 19.30 

Hiša otrok in umetnosti: O belem  mucku, ki je bil čisto črn

V družini Belimuc so bili od nekdaj vsi beli. Mama in oče sta bela, babici in dedka so beli, prababice in pradedki, bratranci in sestrične, strici in tete … Vsi so bili beli. Danes v družini Belimuc pričakujejo naraščaj. Očka se nestrpno sprehaja sem in tja, ko se končno iz košare zasliši nežno mijavkanje. Mama in očka Belimuc si presrečna ogledujeta male mucke, nato pa osuplo obstojita, ko med samimi majhnimi belimi kepicami zagledata drobno črno glavico. Kaj takega se v družini Belimuc še nikoli ni zgodilo. “Saj je prav tak kot košček premoga na preprogi iz snega!” Predstava najmlajše na igriv in humoren način uči strpnosti in razumevanja drugačnosti ter jih nagovarja k medsebojnemu spoštovanju, sprejemanju raznolikosti in odprti harmonični družbi.

www.hisaotrok.si/dogodek/lg-fru-fru-o-belem-mucku-ki-je-bil-cisto-crn/

 

Eros Goni - Gambeinspalla teatro, Italija: Sanje / Il sogno, ulično 3+

Edinstvena in čarobna poetična predstava. Eros Goni, pantomimik in ekscentrični sanjač,  vas zapelje v zmeden svet med sanjami in resničnostjo, romanco in humorjem. Glavni protagonisti predstave pa so orjaški milni mehurji, ki vsrkajo gledalce v klovnov svet.

www.distradainstrada.com/gambe-in-spalla/

 

Sobota, 9.7.2022 Trg Carpaccio - TAVERNA: 19.30

Eros Goni - Gambeinspalla teatro, Italija: Sanje / Il sogno, ulično gledališče 3+

Edinstvena in čarobna poetična predstava. Eros Goni, pantomimik in ekscentrični sanjač,  vas zapelje v zmeden svet med sanjami in resničnostjo, romanco in humorjem. Glavni protagonisti predstave pa so orjaški milni mehurji, ki vsrkajo gledalce v klovnov svet.

www.distradainstrada.com/gambe-in-spalla/

 

TEATRO MATITA - Matija Solce: Pulcinella, lutke 3+

Pulcinella je lik, star več kot petsto let, grajen na situacijski komiki in minimalizmu. V Matijevi predstavi nastane iz preprostega belega robca, nato oživi, dobi svoj glas in si poišče partnerje za igro: roko, harmoniko, piščalko, kastanjete in naposled Matijo samega. S črno masko, belo obleko in značilnim glasom se zdi kot nekakšen anarhist, ki se nikogar ne boji, v prepiru z njim pa vsakdo potegne krajši konec. Predstava Pulcinella je obredla že večino mednarodnih lutkovnih festivalov, klubov in alternativnih prizorišč od Evrope do Azije, Južne in Severne Amerike, Japonske in Rusije ter prejela številne nagrade in priznanja doma in v tujini. Od premiere leta 2002  je imela več kot 400 ponovitev. Primerna je za otroke od 4 let naprej, družinsko publiko pa tudi odrasle.

Četrtek, 14.7. ob PARK HLAVATY (pri tržnici): 10.30

KUD LJUD: Piratsko gledališče kapitana DADE, ulično gledališče 3+

Kapitan Dada je brez ladje in posadke, iz spomina mu je umanjkal tudi cilj ekspedicije, nima zemljevida do zaklada, nima ne kompasa ne sekstanta, ima pa hudega mačka in morsko bolezen… pobegnila mu je lažniva papiga, da o opici sploh ne govorimo… ker nima desne noge, vstaja z levo…

Gusarsko gledališče kapitana Dade | LJUD

Petek, 15.7.2022,  TRG  CARPACCIO 19.30 

- LG ZAPIK: Rdeča kapica. Lutke 3+

Predstava je navdušila številne gledalce zaradi zanimive interpretacije, posebne vrste humorja, številnih presenečenj in petega pripovedovanja. Primerna je za tiste, ki se ne bojijo volka in tiste, ki ga rajši gledajo bolj od daleč.

Rdeča kapica – Gledališče Zapik (lutke-zapik.si)

- Urana iz drugega planeta (It) Akrobatska komedija, za vso publiko in otroke 4+

Sobota, 16.7., TRG CARPACCIO  (ali Ukmarjev trg pri igralih), 19.30

- LUTKARNICA KOPER - Nika Solce: O lisički zviti tički in drugih zverinicah, lutke 2+

V lutkovno glasbeni predstavi Nika otrokom približa svet ljudskih pravljic, ki jih začini z ljudskimi pesmimi in napevi. 

- Urana Marchesini: Urana iz drugega planeta (It) Akrobatska ulična komedija, za vso publiko in otroke 4+

Četrtek, 21.7. ob 10.30,  PARK HLAVATY: 10.30

Maša Jazbec in Andrej Fon: Cecilija in Zmaj, lutkovno gledališče 3+
Ste že kdaj srečali čisto pravega zmaja ali sanjarite kako bi ga privabili z najrazličnejšimi ukanami? Junakinja Cecilija ne okleva in se kot neustrašna vitezinja poda na pustolovščino, kjer se sooči z zmajem in ga pretenta. Predstava je namenjena otrokom od 3. leta starosti naprej, v svoji glasbeno-igrani obliki pa na igriv način pretresa tematiko ženske in moške vloge v sodobni družbi.
Maša Jazbec je pedagoginja in performerka, ki se v svojem delu posveča prepletanju literature, gledališča in interaktivnosti.
Andrej Fon je vsestranski glasbenik, ki navdušuje s svojimi besedili in ustvarjalnim pristopom na področju glasbeno-kulturnega izobraževanja.
Predstava je nastala po knjižni predlogi Cecilija in zmaj, Lawrenca Schimla, prevod Brane Mozetič, Center za slovensko književnost.

 

Petek, 22.7.2022,  UKMARJEV TRG ob 19.30 

Pripovedno gledališče gospodične Bazilike: Ves svet je marmelada, pravljice z lutkami za otroke 3+

Gospodična Bazilika tudi v novi predstavi potuje po svetu in nabira sveže zgodbe. A tokrat vse ne gre po načrtu. Ko izstopi na postaji ugotovi, da je izgubila vso svojo prtljago! Nikjer ni njenih kovčkov, polnih lutk in zgodb, ni njenega dežnika in najhujše – ne najde svoje krave Liske. Ko izgubo prijavi na okencu za izgubljeno prtljago, jo tam pričaka velik lesen zaboj. Čeprav zatrjuje, da gre za pomoto, saj je na zaboju napis MARMELADA, jo vseeno premaga sladkosnedost. Ko zaboj končno odpre, v njem najde čudne stvari – vlak in železniško postajo, hišico, iz katere diši po krofih, lampijon, Margot in Friderika ter seveda marmelado. Bazilika kar na lepem pade v pravljični svet, ki ga je zapisal Peter Svetina v zgodbi Debela pekovka.

Janoš Palvy (Madžarska): Vitez Laszlo, tradicionalne madžarske lutke 4+

Janoš Palyi, madžarski lutkarski mojster svetovnega slovesa, je po diplomi na lutkarski šoli v nacionalnem lutkovnem teatru l. 1982 delal kot igralec in režiser v različnih gledališčih in skupinah (Ciróka Puppet Theatre ,Maskarás Street Theatre ..). Zelo ga je zanimala tradicija in in osnovne zakonitosti lukovne animacije ročne lutke. Prevzel ga je lik Viteza Laszla, 200 let starega lutkovnega junaka, kateri simbolizira starodavne mite in legende, ki imajo korenine v vzhodnjaških ritualih. Za Paylija predstavlja Laszlo vrh lutkovne umetnosti, zato mu posveča vso svojo ustvarjalno in raziskovalno energijo. Združil je tradicijo in svojim temperament ter natančno izdelano lutkovno animacijo oživel starega junaka na nov sodoben način, za kar je bil nagrajen na mnogih mednarodnih festivalih.

VITÉZ LÁSZLÓ je tradicionalna madžarska lutkovna  predstava z ročnimi lutkami o junaku Laszlu, ki ga mlinar pokliče na pomoč. V njegov mlin so se naselili zli duhovi in zlodeji. Želi, da jih Laszlo prežene iz mlina, da bo lahko spet mlel moko. Laszlo se odpavi v mlin in se spoprime z duhovi na življenje in smrt...
http://www.palyijanos.hu

Sobota, 23.7., UKMARJEV TRG: 19.30

LG LALANIT:  Šivilja in škarjice, dramsko- lutkovna predstava 4+

REŽIJA Katja Povše DRAMATIZACIJA Katja Povše, Iuna Ornik IGRA Iuna Ornik
Na nekem gradu živi pridna šivilja Bogdanka in dela za nečimrno grofico. Bogdanki družbo dela le majhen ptiček, ki ji nekoč podari škarjice, ki kar same režejo in krojijo, če le uporabiš prave besede. Ko grofica zagleda čudežne škarjice, si jih nasilno prisvoji in Bogdanko spodi z gradu. Toda,… ali grofica pozna prave besede?

Janoš Palvy (Madžarska): Vitez Laszlo, tradicionalne madžarske lutke 4+

VITÉZ LÁSZLÓ je tradicionalna madžarska lutkovna  predstava z ročnimi lutkami o junaku Laszlu, ki ga mlinar pokliče na pomoč. V njegov mlin so se naselili zli duhovi in zlodeji. Želi, da jih Laszlo prežene iz mlina, da bo lahko spet mlel moko. Laszlo se odpavi v mlin in se spoprime z duhovi na življenje in smrt...
http://www.palyijanos.hu

Ponedeljek, 25.7.  LAPIDARIJ POKRAJINSKEGA MUZEJA 20.00: 

ODPRTI ODER: PUF in glasbena karavana Etno HistEria 2022

program povezujeta Matija Solce in PANDA

Nastopili BODO izvrstni muzikanti- SOLISTI velikega orkestra Etno HistEria s svojim avtorskim programom

- Hannah James (UK)  https://hannahjamesmusic.com , 

-Tobi Kuhn (FR) in

- Martin Ladika (HR)

-  sledil BO Etno HistEria jam KonceRtrat -  skupno muziciranje vseh ostalih udeležencev, ki se že poznajo, ali

Četrtek, 28.7.  PARK HLAVATY, 10.30: 

LG ZAPIK: Vesela žaba in druge zgodbe, Kamišibaj 3+

Kamišibaj, japonska umetnost pripovedovanja ob slikah ob lesenem odru, je v Sloveniji postal prava epidemija. Ljudem vseh generacij in iz različnih okolij pomaga prisluhniti sebi in jih na način umetnosti povezovati z drugimi.  Pripovedovala bosta Igor in Jelena, ki ju v Piranu kličejo gospod in gospa Kamišibaj, kamišibajkarji pa »ata in mama« slovenskega kamišibaja sta od 2013 do danes izobrazila več kot 500 kamišibajkarjev, jedro slovenskega kamišibaj gibanja.

 

Petek, 29.7.2022  

19.30 Trg Carpaccio: ARGENTINSKA PREDSTAVA DPADE ZARADI BOLEZNI !

Cia Tu Mateixa Marionetes (Argentina): Soba čudes

klasične marionete, ulična lutkovna predstava za vso publiko, otroci 4+

21.00 Ukmarjev trg: Sinakt -  CircoTeatro Danza (Španija): Magma, plesno  ognjena predstava, za vso publiko. Cirkški artist in režiser Edoardo Danieli, diplomant Akademije za sodobni cirkus v Torinu in številnih izpopolnjevalnih tečajev, so-ustanovitelj cirkuškega gledališča Sinakt in cirkuške šole Ars Motus, se  bo predstavil s svojim avtorskim  plesnim ognjenim projektom MAGMA. 

 

Sobota, 30.7.

19.30 Trg Carpaccio: Nadomestna predatava: 

LG ZAPIK: Sedem kozličkov in druge zgodbe, Kamišibaj 3+

Kamišibaj, japonska umetnost pripovedovanja ob slikah ob lesenem odru, je v Sloveniji postal prava epidemija. Ljudem vseh generacij in iz različnih okolij pomaga prisluhniti sebi in jih na način umetnosti povezovati z drugimi.  Pripovedovala bosta Igor in Jelena, ki ju v Piranu kličejo gospod in gospa Kamišibaj, kamišibajkarji pa »ata in mama« slovenskega kamišibaja sta od 2013 do danes izobrazila več kot 500 kamišibajkarjev, jedro slovenskega kamišibaj gibanja.

21.00Trg Carpaccio: Sinakt -  CircoTeatro Danza (Španija): Magma, plesno  ognjena predstava, za vso publiko.  Cirkški artist in režiser Edoardo Danieli, diplomant Akademije za sodobni cirkus v Torinu in številnih izpopolnjevalnih tečajev, so-ustanovitelj cirkuškega gledališča Sinakt in cirkuške šole Ars Motus, se  bo predstavil s svojim avtorskim  plesnim ognjenim projektom MAGMA

Četrtek, 4.8. ,  PARK HLAVATY, 10.30 

Eva Sofritter (It): Zgodba o lačnem volku; lutkovna predstava 3+

www.evasotriffer.com/it/repertorio/non-solo-i-lupi-hanno-fame/

Petek, 5.8.TRG CARPACCIO

18.30 - 20.30 Lutkovno gledališče Tintalo (Madžarska): Mehanični lutkovni cirkus, 2+

http://www.tintalo.hu/it/spettacoli/circo-meccanico/

Mini cirkus za 10 - 15 otrok v mini cirkuškem šotorčku, starejši pa si predstavo ogledujejo skozi okenca z znanje strani šotora

Vstopnice si sproti zagotovite na cirkuški blagajni.

Simbolična vstopnina: priporočeni prostovoljni  prispevek v škatlo po predstavi 1 - 2€

Sobota, 6.8.TRG CARPACCIO

19.30 - 21.00 Lutkovno gledališče Tintalo (Madžarska): Mehanični lutkovni cirkus, 2+

http://www.tintalo.hu/it/spettacoli/circo-meccanico/

Mini cirkus za 10 - 15 otrok v mini cirkuškem šotorčku, starejši pa si predstavo ogledujejo skozi okenca z znanje strani šotora

Vstopnice si sproti zagotovite na cirkuški blagajni.

Simbolična vstopnina: priporočeni prostovoljni  prispevek v škatlo po predstavi 1 - 2€

Sobota, PUF na festivalu PLAVAJOČI GRAD na gradu Snežnik, 4. - 7.8.

www.floatingcastle.si  promo: https://youtu.be/IHiJC5P6Bhs

Četrtek, 11.8., PARK HLAVATY, 10.30

LG FRU FRU - HIŠA OTROK IN UMETNOSTI: Kdo je napravil Vidku srajčico

lutkovna predstava, za 2+

www.frufru.si/predstave/2-2/vidkova-srajcica/

Petek , 12.8., Park Hlavaty (pri tržnici),  19.30 - ODPADE  ZARADI SLABEGA VREMENA

LG ZAPIK: Zverinice iz Rezije, lutke 3+

www.lutke-zapik.si/zverinice/

sobota, 13.8. Park Hlavaty (pri tržnici)  19.30

LG Bobek: 1001 pravljica, lutke 3+

www.kud-lg3.si/index.php?page=predstave&sub_id=12

Četrtek, 18.8., PARK HLAVATY, 10.30

LG FRU FRU: Krtek Zlatko, lutke 3+

www.frufru.si/predstave/2-2/krtek-zlatko/

Petek , 19.8., SEMEDELSKA PROMENADA, od 19.30 - URNIK se prilagaja vremenu!

Će bo vreme, bosta obe  predstavi  na Ukmarjevem trgu.

Če bo vreme nestabilno, bo marionetna predstava  Mr. Barti

na Semedelski promenadi, pri parku Hlavaty

Los Filonautas (DE-Ar): Prostovoljni potop; ulično gledališče 3+, vsa publik

http://www.lastronauta.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=5&lang=en

Predstava uličnega gledališča, cirkusa in commedie dell’Arte. Dva pustolovca, na potovanju med sanjami in resničnostjo na nenavadni ladji, ki jo drži raztegnjena jeklena žica. Strast, upor, nevihta, morski psi - vse na raztegnjeni žici, ki ustvarja eksplozivno mešanico čustev, akrobatske spretnosti, komedije in poezije

Alex in Mr. Barti (Danska): marionetna ulična predstava, 3+, vsa publika

sobota, 20.8.  UKMARJEV TRG - ali Taverna  19.30

- Alex in Mr. Barti (Danska- Španija): marionetna ulična predstava, 3+, vsa publika

- Los Filonautas (DE-Ar): Prostovoljni potop; ulično gledališče 3+, vsa publika

http://www.lastronauta.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=5&lang=en

Predstava uličnega gledališča, cirkusa in commedie dell’Arte. Dva pustolovca, na potovanju med sanjami in resničnostjo na nenavadni ladji, ki jo drži raztegnjena jeklena žica. Strast, upor, nevihta, morski psi - vse na raztegnjeni žici, ki ustvarja eksplozivno mešanico čustev, akrobatske spretnosti, komedije in poezije

© 2023 by My site name. Proudly created with Wix.

bottom of page